Hembakat bröd i sin enklaste form! Detta är kalljästa frallor som bara rörs ihop på kvällen för att bakas ut på morgonen efter en natt i kylen eller som du snabbt rör ihop på morgonen för att baka ut på kvällen. En stor favorit här hemma!

12 st, 250 grader (varmluft)
Ingredienser
- 5 dl kallt vatten
- 25 gram färsk jäst eller 1 pkt torrjäst
- 2 msk matolja
- 1 msk honung
- 2 dl havregryn
- 2 tsk salt
- 480 gram (8 dl) vetemjöl special
- Solrosfrön och pumpafrön till topping
Instruktioner
- Vid färsk jäst: smula färsk jäst i en bunke. Häll på vatten och lös upp jästen. Vid torrjäst: häll torrjästen i mjölet och ställ åt sidan. Häll vatten i en bunke.
- Häll i matolja, honung och havregryn i vätskan.
- Häll i mjöl lite i taget och blanda med en slev. Efter hälften av mjölet, tillsätt salt.
- Blanda ihop till en grötig deg med en slev.
- Täck med plastfolie, och ställ in i kylen i 8-12 timmar.
- Ställ ugnen på 250 grader varmluft.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i 12 delar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över solrosfrön och pumpafrön. Strö över lite mjöl.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen. Öppna ugnsluckan litegrann och spruta in vatten med en blomspruta så att ånga bildas.
- Grädda i 15 minuter. Kolla att frallorna är klara genom att lyfta upp en fralla och knacka på undersidan, om det låter ihåligt så är de klara.
- Låt svalna på galler.

