Daim-drömmar

Om du vill lyxa till den klassiska drömmen så är hackad daim ett hett tips! Knaprigheten från kolan och den lena chokladen blir en perfekt kombo till en spröda småkakan.

Cirka 25 stycken. 150 grader (varmluft)

INgredienser

  • 50 gram mjukt smör
  • 135 gram (1,5 dl) strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 120 gram (2 dl) vetemjöl
  • 0,5 tsk hjorthornssalt
  • 1 st dubbeldaim (hackad i mindre bitar)

Instruktioner

  1. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker poröst.
  2. Tillsätt sedan rapsolja lite i taget och rör om så att oljan går in i smeten.
  3. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Tillsätt detta till smeten och arbeta in i degen.
  4. Tillsätt den hackade daimen och arbeta ihop degen på bakbordet. Plasta in och lägg in i kylen i 30-60 minuter.
  5. Rulla till små bollar om cirka 1,5-2 cm i diameter. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-17 minuter. Kakorna är klara när de knappt har fått lite färg på sidorna. Om du lyfter på kakorna ska de vara gyllenbruna på undersidan.
  7. Förvara i frys.
Daim + småkaka = superdröm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s