Dark and ruby cookies

Chocolate chip cookies med mörk choklad, mjölkchoklad och den färgglada rosa ruby-chokladen! Ruby-choklad har blivit väldigt populär den senaste tiden och finns nu ofta lätt att få tag på i vanliga mataffärer. Den ger en extra sötma till de chokladiga kakorna och kakorna blir supergoda!

25-30 st, 175 grader (varmluft)

ingredienser

Cookies:

  • 100 gram smör (rumstempererat)
  • 90 gram (1 dl) strösocker
  • 80 gram (1 dl) brun farin strö
  • 1 ägg (rumstempererat)
  • 120 gram (2 dl) vetemjöl
  • 40 gram (1 dl) kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram mjölkchoklad (knappar eller hackad choklad)
  • 50 gram mörk choklad (knappar eller hackad choklad)
  • 50 gram ruby-choklad (knappar) plus lite extra till dekoration
  • Flingsalt till dekoration

instruktioner

  1. Om ej chokladknappar: Hacka chokladen och ställ åt sidan.
  2. Blanda och sikta mjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
  3. Vispa smör, socker och brun farin strö fluffigt (vispa med elvisp eller i köksmaskin i cirka tre minuter).
  4. Tillsätt ägg och vispa lite till.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en smet.
  6. Blanda i hackad choklad så att chokladen blir jämnt fördelad i smeten.
  7. Låt smeten vila i kylen i minst 30 minuter.
  8. Gör bollar på cirka 20 gram. Fördela bollarna på plåtar med bakplåtspapper. De behöver utrymme då de flyter ut under gräddning. Cirka 9-10 st per plåt är lagom. Tryck ner de lite mot plåten och fördela ut ruby-chokladknappar på bollarna genom att trycka till de lite mot bollarna.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 8-9 minuter. De är klara när de har fått lite spräcklig yta samt att de inte har kvar den glans som de har när de sätts in i ugnen. Gräddningstiden kan variera från ugn till ugn så håll koll på kakorna och anpassa utifrån din egen ugn.
  10. När du har tagit ut plåten, banka ner plåten lite lätt på ett grytunderlägg cirka tre gånger.
  11. Strö på flingsalt.
  12. Låt kakorna svalna i några minuter på plåten och lyft sedan över till ett galler för att svalna. Kakorna ska kunna lyftas upp och hålla ihop. Faller de isär så vänta lite till innan du lyfter över till gallret.
  13. Förvara kakorna i en lufttät burk eller frys in.
Ett tips är att värma cookien en kort stund i mikron för att chokladen ska smälta – så gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s