Rabarberpaj

Det här är en underbart ljuvlig paj som min mamma har bakat till mig och som jag verkligen kan längta efter. Det är en fluffig och härlig paj där den syrliga rabarbern verkligen kommer till sin rätt. Servera med vaniljsås, glass eller grädde till. En härlig vår- och sommarpaj!

Rabarber nerstuckna i smeten.

Till 4-6 personer. Ugnsfast form i måtten 15 x 20 cm. 175 grader (varmluft)

ingredienser

  • 2 ägg
  • 135 gram (1,5 dl) strösocker
  • 90 gram (1,5 dl) vetemjöl
  • 200 gram rabarber (cirka två stjälkar
  • 100 gram smör
  • 3 msk pärlsocker

Instruktioner

  1. Dela rabarbern i mindre bitar, cirka 1-2 cm.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i mjölet. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord ugnsfast form. Tryck ner rabarberna i smeten.
  4. Hyvla smöret med en osthyvel och täck smeten. Strö på pärlsocker.
  5. Grädda i ugnen på 175 grader (varmluft) i 30-35 minuter. Pajen är klar när den har fått en gyllenbrun färg och smeten inte är klibbig. Ta hjälp av en sticka för att känna att smeten är klar.
  6. Låt svalna och servera med vaniljsås, grädde eller glass.
Servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s