Mandelkringlor

En knaprig småkaka med smak av rostade mandlar i form av kringlor. Ett tips är att degen ska vara riktigt kall när den ska rullas till längder, lägg degen i frysen en kort stund om det behövs.

20 stycken. 150 grader (varmluft)

Ingredienser

  • 100 gram sötmandel
  • 100 gram florsocker
  • 1 msk vatten
  • En nypa salt
  • 100 gram mjukt smör
  • 100 gram vetemjöl

Pensling:

  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Hackad sötmandel

Instruktioner

  1. Rosta sötmandel i en torr stekpanna. Låt svalna. Mixa sötmandel i en matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt florsocker och mixa ihop. Tillsätt vatten och salt och mixa ihop till en mandelmassa. Lägg i en skål och täck med plastfolie och låt stå tills den ska användas, gärna över natten.
  2. Riv ner mandelmassan i en skål och tillsätt mjukt smör. Blanda ihop till en jämn smet.
  3. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Lägg i kylen i 1 timme tills den blir kall. Lägg eventuellt i frysen en kort stund om kylningen behöver snabbas på.
  4. Dela degen i 20 bitar och rulla delarna på mjölat bakbord till längder om cirka 20 cm. Rulla längderna till kringlor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla kringlorna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och hackad sötmandel.
  6. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kringlorna är klara när de har fått en gyllenbrun färg.
Mandelkringlor med pärlsocker och hackad mandel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s