Dessa cookies är sega och knapriga chocolate chip cookies med extra härlig chokladsmak från kakaon och chokladen. En enkel och god kaka, precis som den är!

25-30 st, 175 grader (varmluft)
ingredienser
Cookies:
- 100 gram smör (rumstempererat)
- 90 gram (1 dl) strösocker
- 80 gram (1 dl) brun farin strö
- 1 ägg (rumstempererat)
- 120 gram (2 dl) vetemjöl
- 40 gram (1 dl) kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 50 gram mjölkchoklad (knappar eller hackad choklad)
- 50 gram mörk choklad (knappar eller hackad choklad)
- Flingsalt till dekoration
instruktioner
- Om ej chokladknappar: Hacka chokladen och ställ åt sidan.
- Blanda och sikta mjöl, kakao, bikarbonat, vaniljsocker och salt.
- Vispa smör, socker och brun farin strö fluffigt (vispa med elvisp eller i köksmaskin i cirka tre minuter).
- Tillsätt ägg och vispa lite till.
- Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en smet.
- Blanda i hackad choklad så att chokladen blir jämnt fördelad i smeten.
- Låt smeten vila i kylen i minst 30 minuter.
- Gör bollar på cirka 20 gram. Fördela bollarna på plåtar med bakplåtspapper. De behöver utrymme då de flyter ut under gräddning. Cirka 9-10 st per plåt är lagom.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 7-8 minuter. De är klara när de har fått lite spräcklig yta samt att de inte har kvar den glans som de har när de sätts in i ugnen. Gräddningstiden kan variera från ugn till ugn så håll koll på kakorna och anpassa utifrån din egen ugn.
- När du har tagit ut plåten, banka ner plåten lite lätt på ett grytunderlägg cirka tre gånger.
- Strö på flingsalt.
- Låt kakorna svalna i några minuter på plåten och lyft sedan över till ett galler för att svalna. Kakorna ska kunna lyftas upp och hålla ihop. Faller de isär så vänta lite till innan du lyfter över till gallret.
- Förvara kakorna i en lufttät burk eller frys in.
