Drömmar

Ännu en småkaksklassiker som jag personligen tycker kan vara svår att få till sådär härligt knaprig och snyggt marmorerad. Efter ett antal försök så tycker jag ändå att detta recept ger ett underbart gott och fint resultat. Prova!

Cirka 25 stycken. 150 grader (varmluft)

INgredienser

  • 50 gram mjukt smör
  • 135 gram (1,5 dl) strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 120 gram (2 dl) vetemjöl
  • 0,5 tsk hjorthornssalt

Instruktioner

  1. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker poröst.
  2. Tillsätt sedan rapsolja lite i taget och rör om så att oljan går in i smeten.
  3. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt. Tillsätt detta till smeten och arbeta in i degen. Arbeta ihop degen på bakbordet. Plasta in och lägg in i kylen i 30-60 minuter.
  4. Rulla till små bollar om cirka 1,5-2 cm i diameter. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter. Kakorna är klara när de knappt har fått lite färg på sidorna. Om du lyfter på kakorna ska de vara gyllenbruna på undersidan.
  6. Förvara i frys.
En spröd dröm är svår att tacka nej till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s