Bondkakor

Åh vad jag älskar dessa bondkakor! Så knapriga och karamelliga bondkakor att jag inte kan sluta äta dem. Mums!

Cirka 40 stycken. 175 grader (varmluft)

Ingredienser

  • 100 gram kallt smör
  • 150 gram (2,5 dl) vetemjöl
  • 90 gram (1 dl) strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram sötmandel

Instruktioner

  1. Skålla mandlarna genom att koka de i vatten i några minuter tills skalen börjar lossna. Skölj i kallt vatten och ta sedan bort skalen. Torka av och hacka i mindre bitar/skivor.
  2. Mixa smör, vetemjöl, strösocker, sirap, bikarbonat och salt i en matberedare. Lägg över i en bunke. Blanda i den hackade mandeln.
  3. Arbeta ihop degen på ett bakbord och dela degen i två delar och rulla till två längder om cirka 3 cm i diameter. Plasta in i plastfolie och jämna till längderna. Lägg in i kylen i cirka 1 timme.
  4. Skär längderna i skivor med en bredd på cirka 5 mm. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Vid behov: jämna till skivorna så att de blir runda.
  5. Grädda i 175 grader (varmluft) i cirka 8-9 minuter.
  6. Förvara i frys.
Dessa är i lite mindre storlek, och alldeles härligt knapriga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s