Åh vad jag älskar dessa bondkakor! Så knapriga och karamelliga bondkakor att jag inte kan sluta äta dem. Mums!
Cirka 40 stycken. 175 grader (varmluft)
Ingredienser
- 100 gram kallt smör
- 150 gram (2,5 dl) vetemjöl
- 90 gram (1 dl) strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 50 gram sötmandel
Instruktioner
- Skålla mandlarna genom att koka de i vatten i några minuter tills skalen börjar lossna. Skölj i kallt vatten och ta sedan bort skalen. Torka av och hacka i mindre bitar/skivor.
- Mixa smör, vetemjöl, strösocker, sirap, bikarbonat och salt i en matberedare. Lägg över i en bunke. Blanda i den hackade mandeln.
- Arbeta ihop degen på ett bakbord och dela degen i två delar och rulla till två längder om cirka 3 cm i diameter. Plasta in i plastfolie och jämna till längderna. Lägg in i kylen i cirka 1 timme.
- Skär längderna i skivor med en bredd på cirka 5 mm. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Vid behov: jämna till skivorna så att de blir runda.
- Grädda i 175 grader (varmluft) i cirka 8-9 minuter.
- Förvara i frys.
