Guide: rundriva deg

Här nedan visar jag bilder och film på hur du kan göra om du ska rundriva en deg. Detta görs för att få en slät deg inför jäsning då degen, genom rundrivningen, får en jämn spänning genom hela degen. Detta kan göras både för bulldegar och för matbrödsdegar.

Lägg upp degen på ett mjölat bakbord.
Vik upp kanterna på degen.
Gör detta längs med alla sidorna.
Det ska kännas att degens undersida stramar åt och blir slät.
Vänd på degen och rulla till kanterna så att ovansidan blir helt slät.
Se film på ett exempel på hur degen kan rundrivas.

2 reaktioner till “Guide: rundriva deg

  1. […] Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två delar. Degen väger cirka 1,1 kg så delarna ska väga cirka 550 gram var. Sedan ska du forma delarna till två bollar genom att de ska rundrivas. Detta gör du genom att trycka ner degen lätt mot bakbordet och sedan vika upp kanterna längs med hela degen så att undersidan av degen blir sträckt. Vänd sedan degbollen och runda till den med händerna. Se guide för hur du rundriver bullar och bröd. […]

    Gilla

  2. […] Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i två delar. Degen väger cirka 1,1 kg så delarna ska väga cirka 550 gram var. Sedan ska du forma delarna till två bollar genom att de ska rundrivas. Detta gör du genom att trycka ner degen lätt mot bakbordet och sedan vika upp kanterna längs med hela degen så att undersidan av degen blir sträckt. Vänd sedan degbollen och runda till den med händerna. Se guide för hur du rundriver bullar och bröd. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s