Kolasnittar

En superenkel kaka att baka och så god att det är superenkelt att äta upp väldigt många på samma gång. En härlig smak av kola omsluter hela kakan och gör den oemotståndlig.

En hög med kolasnittar borde ju ingå i allas dagliga behov av näringsintag, inte sant?

Cirka 25-30 stycken, 175 grader (varmluft)

ingredienser

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 gram (2,5 dl) vetemjöl

instruktioner

  1. Blanda smör och socker poröst. Om du behöver snabba på att få rumsvarmt smör så kan du skiva upp smöret i mindre bitar eller hyvla med en osthyvel.
  2. Blanda ner vaniljsocker, sirap och bakpulver och fortsätt blanda.
  3. Tillsätt till sist mjölet lite i taget. Blanda ihop till en grynig massa.
  4. Arbeta ihop degen på mjölat bakbord.
  5. Dela degen i tre delar. Rulla ut till tumtjocka längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Två längder per plåt är lagom då de flyter ut en del.
  6. Platta till längderna med handflatan. 
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. De är klara när de är gyllenbruna.
  8. Låt de svalna en stund och skär sedan i jämna bitar. Låt sedan svalna på galler.
  9. Förvara i lufttät burk eller i frys.
Så vacker i sin alldeles vackra enkelhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s