En krämig pannacottapaj med smak av mango och chili, toppad av en syrlig lime-ganache. Botten är gjord av rostade mandlar, smör och sirap vilket ger ett härligt crunch till pajen.

Jag använde en avlång form med löstagbar botten med måtten 10 x 35 cm
Ingredienser
Botten:
- 200 gram sötmandlar
- 50 gram smör
- 40 gram ljus sirap
- 0,5 tsk salt
Mango- och chilipannacotta:
- 350 gram (3,5 dl) vispgrädde
- 200 gram frusen mango
- Cirka 8-10 gram spansk peppar (en liten eller en halv stor spansk peppar)
- 1 msk strösocker
- 2 st gelatinblad
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk limesaft
Limeganache:
- 150 gram vit choklad
- 50 gram limesaft (saft och skal från 2 st lime)
- 50 gram vispgrädde
Instruktioner:
- Botten: Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Låt svalna.
- Mixa mandlarna grovt. Häll upp i en bunke.
- Smält smör och sirap på låg värme.
- Häll ner smörblandningen i mandlarna. Tillsätt salt.
- Smöra formen. Tryck ut degen i formen. Se till att degen täcker kanterna hela vägen upp.
- Grädda botten i ugnen på 180 grader (varmluft) i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler med formen kvar runt pajen. När den har svalnat kan den ställas in i kylen så att den blir extra kall inför att pannacottan ska hällas på.
- Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
- Hacka spansk peppar i mindre bitar. Viktigt att inga kärnor följer med.
- Lägg grädde, mango, spansk peppar och socker i en kastrull. Låt koka upp under viss omrörning. Låt sjuda i cirka 3 minuter så att mangon blir mjuk.
- Mixa blandningen och sila ner i en bunke. Lägg i gelatinbladen och låt bladen lösas upp i blandningen. Låt svalna. För att snabba på nedkylningen så kan den ställas i kyl i cirka 30 minuter, rör då om cirka var 5:e minut så att den inte stelnar. När pannacottan har svalnat, tillsätt vaniljsocker och limesaft. Smaka av och tillsätt mer vaniljsocker eller limesaft vid behov. Spansk peppar kan variera i hetta från chili till chili så smaka av så att det smakar bra för dig.
- Häll pannacottan över den avsvalnade pajbotten och ställ i kyl för att stelna i minst 3 timmar, gärna över natten.
- Ganache: Hacka vit choklad i mindre bitar. Smält chokladen över vattenbad och ställ åt sidan.
- Häll limesaft, skal och grädde i en kastrull och låt koka upp försiktigt.
- Häll gräddblandningen över chokladen och rör till en slät ganache. Om den inte blir helt slät så kan du mixa med en mixer. Låt ganachen stelna i kylen tills den får en spritsbar konsistens.
- Montera: Ta ut pajen ur formen. Fyll en spritspåse med en valfri tyll och lime-ganachen. Spritsa pajen. Dekorera eventuellt med limeskal.

