Chokladsnittar

Ännu en barndomsklassiker i småkaksformat! I bakboks-klassikern ”Sju sorters kakor” kallas denna kaka för ”Märtas skurna chokladkakor” men då jag inte vet vem Märta är eller hur strikt det är kring om en får ändra i receptet eller inte och fortfarande kalla den för det, så får de heta chokladsnittar helt enkelt. I vilket fall som helst så är det en enkel och god småkaka med smak av choklad som toppas av pärlsocker!

Spröd och härlig – precis som en småkaka ska vara!

Cirka 30 stycken. 175 grader (varmluft)

Ingredienser

  • 100 gram mjukt smör
  • 100 gram strösocker
  • 150 gram vetemjöl
  • 15 gram kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Pensling:

  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Instruktioner

  1. Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och sikta ner i en bunke.
  2. Blanda ner smör och ägg och arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta gärna ihop med händerna för att få ingredienserna jämnt fördelade. Ta sedan upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Dela degen i tre delar. Forma till tre rullar med cirka 2-3 cm i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter. De är klara när de har börjat spricka på ytan och du känner att kanterna har börjat bli lite hårda.
  6. Låt svalna en stund på plåten och skär sedan i sneda bitar, cirka 2 cm i bredd. Flytta sedan över till ett galler och låt svalna.
  7. Förvara i lufttät burk eller i frys.
Kärlek i en småkaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s