lemon curd

En syrlig och krämig lemon curd som kan användas till tårtor, pajer och som fyllning till bakverk och kakor.

Cirka 350 gram

ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 3 st citroner (skal och saft)
  • 70 gram smör (skuret i bitar)

instruktioner

  1. Häll socker, ägg, äggulor samt skal och saft från citronerna i en värmetålig skål. Rör ihop ingredienserna så att äggen går sönder.
  2. Värm skålen över vattenbad och rör om hela tiden. Rör långsamt så att du inte vispar upp äggen.
  3. Rör tills curden har tjocknat. Det tar cirka 20-30 minuter.
  4. Ta av från värmen och sila ner i en bunke. Tillsätt smöret och rör tills smöret har smält. Låt curden svalna i kylen innan den används.
  5. Curden kan förvaras i både kyl och frys.
Lemon curd kan användas som fyllning, topping och för att kunna göra mousse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s