Brysselkex

En klassisk liten småkaka som är god i sin enkelhet. Jag har valt att rulla degen i strösocker blandat med blåbärspulver, vilket ger en härlig färg. Även andra bärpulver kan användas så prova dig fram!

Cirka 25 stycken. 175 grader (varmluft)

ingredienser

Kakdeg:

  • 150 gram vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram kallt smör (hackat i bitar)

Dekoration:

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk blåbärspulver

instruktioner

  1. Lägg samtliga ingredienser till kakdegen i en matberedare och kör ihop till ett smul.
  2. Arbeta ihop degen på ett bakbord. Forma degen till en rulle om cirka 3-4 cm i diameter.
  3. Blanda strösockret och blåbärspulvret till dekorationen. Lägg ut sockerblandningen på bakbordet. Rulla degrullen i sockret så att sockerblandningen täcker hela rullen.
  4. Lägg in degrullen i kylen i cirka 30 minuter.
  5. Skär ut kakor med en bredd om cirka 7 mm, cirka 10 gram per kaka.
  6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 9 minuter.
  7. Låt svalna på plåten och flytta sedan över till ett bakgaller.
  8. Förvaras i lufttät burk eller i frys.
Rullad i strösocker blandat med blåbärspulver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s