Jag har en förkärlek för både småkakor och kladdkaka, och i denna kaka kombineras dessa två på ett perfekt sätt. Så när du inte kan bestämma dig om du vill baka kolasnittar eller kladdkaka – här kommer kladdkakesnittar!

Cirka 25-30 stycken, 175 grader (varmluft)
ingredienser
Kolasnittar:
- 100 g smör (rumsvarmt)
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk bakpulver
- 150 gram (2,5 dl) vetemjöl
Kladdkakefyllning:
- 50 g smör
- 1 ägg
- 130 gram (1,5 dl) strösocker
- 75 gram (1,25 dl) vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 krm salt
instruktioner
- Förbered kladdkakefyllning: Smält smöret på låg värme. Vispa socker och ägg pösigt (cirka 30-60 sekunder). Tillsätt smör. Vänd försiktigt ihop till en smet. Blanda och sikta vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner de torra ingredienserna så att smeten går ihop. Lägg smeten i en spritspåse. Använd företrädelsevis en rund stor tyll. Om du inte har detta så kan du klippa ett hål i spritspåsen.
- Börja med kakdegen genom att röra smör och socker poröst.
- Blanda ner vaniljsocker, sirap och bakpulver och fortsätt vispa.
- Tillsätt till sist mjölet lite i taget. Blanda ihop till en grynig massa.
- Arbeta ihop degen på mjölat bakbord.
- Dela degen i tre delar. Rulla ut till tumtjocka längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Två längder per plåt är lagom då de flyter ut en del.
- Platta till längderna med handflatan. Gör en skåra i mitten med ett finger. Spritsa ut kladdkakefyllning i skåran.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. De är klara när de är gyllenbruna och kladdkakan har börjat stelna.
- Låt de svalna en stund och skär sedan i jämna bitar. Låt sedan svalna på galler.
- Förvara i lufttät burk eller i frys.
